Miksi aloittaa makramee?

Alla esittelemme viisi syytä aloittaa solmeilu harrastuksena! 

MUUTAMALLA SOLMULLA PYSTYY TEKEMÄÄN PALJON

Kun hallitsee neljä yleisintä makrameetekniikassa käytettävää solmua, voi näitä yhdistelemällä luoda jo loputtoman määrän erilaisia kuviota ja malleja. Näihin perussolmuihin kuuluvat mm. leivonpääsolmu, kaksoistasosolmu, kohosolmu ja marjasolmu. Solmujen tekemiseen ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa, vaan saman solmun voi saada aikaan monella eri tekniikalla. 

makrameesolmut kaksoistasosolmu kohosolmu marjasolmu
Kuvassa vasemmalta oikealle kaksoistasosolmu, kohosolmu ja marjasolmu.

MAKRAMEEN KOKEILEMINEN ON HALPAA

Kun vasta harjoittelet solmujen tekemistä, ei sinun tarvitse ostaa solmeiluun tarkoitettua lankaa. Voit kokeilla solmujen tekemistä kotoa löytyvällä narulla, kalalangalla tai vaikka vanhoilla kengännaruilla. Mikä tahansa venymätön ja paksuhko lanka sopii solmeiluun. Kierrätysinnossaan voi käyttää vaikka vanhoista vaatteista leikattuja kuteita amppelin tekoon. Kun hallitset solmut ja haluat valmistaa jotain kotiisi, eivät makrameehen käytettävät langatkaan ole järin kalliita. Esimerkiksi Hemgjordin 1 kg painoinen puuvillalankarulla riittää hyvin viiteen amppeliin tai suureen seinävaatteeseen.

MAKRAMEE VALMISTUU NOPEASTI

Et varmasti ole ainut, kenellä on kaksi vuotta sitten aloitettu villapaita edelleen alkutekijöissään pölyttymässä. Levottomille sieluille yksi makrameen parhaista puolista on se, kuinka nopeasti solmittu työ valmistuu. Pienen seinävaatteen voi saada ensikertalainenkin valmiiksi muutamassa tunnissa riippuen työhön käytetystä kuviosta ja solmujen määrästä. Tähän syynä on yksinkertaisesti makrameessa käytettävä lanka, joka on valmiin työn käyttötarkoituksesta riippuen usein kolmesta viiteen millimetriä paksua. Yksi solmu vie siis tilaa huomattavasti enemmän kuin yksi silmukka!

VOIT LUODA MELKEIN MITÄ VAIN

Makrameetekniikalla voi valmistaa boheemien seinävaatteiden lisäksi myös muita käyttöesineitä, kuten mattoja, patalappuja, koreja, istuinsuojia, amppeleita, hyllyjä, riippukeinuja, kasseja, vaatteita... kliseistähän se on, mutta vain oma mielikuvituksesi on rajana.

makramee korvakorut turku käsityö
Malleilla makrameetekniikalla valmistetut korvakorut korvissa.

MAKRAMEEYHTEISÖ ON TUKENASI

Monet lankataiteilijat jakavat tietojaan erilaisista kuvioista ja solmuista Youtubessa, Instagramissa ja blogeissaan. Yksi Hemgjordin tehtävistä on opettaa suomen kielellä solmeilua ja innoittaa ihmisiä kokeilemaan tätä modernia versiota vanhasta perinnekäsityöstä. Älä siis epäröi pyytää muilta tekijöiltä apua alkuun pääsemisessä!

MAKRAMEE ON RENTOUTTAVAA JA KOUKUTTAVAA

Siihen on syynsä, miksi makramee on niin suosittua. Solmiminen on helppo aloittaa ja koska se ei vaadi liikaa keskittymistä, voit kuunnella samalla suosikki podcastiasi tai katsoa lempisarjaasi. Rauhallinen solmeilu olohuoneessa käy terapiasta!

 

Jos et vielä vakuuttunut makrameen aloittamisesta, niin jää silti kuulolle, sillä aloittelijoille sopivia tutoriaaleja on tulossa sekä instagramiin että Hemgjordblogiin!

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista